Klaver, Keurslager

Barbecue tips

Maak van iedere barbecue een groot feest met onze barbecue tips. Lees onze tips over marineren, grillen en het schoonmaken van uw barbecue.

 

De wijze van barbecueën

Er zijn twee manieren om te barbecueën: op gas, of op briketten of houtskool. Een gasbarbecue is snel warm, maar met deze barbecue krijgt u geen rokerige smaak aan uw gerechten. Bij briketten heeft u langere tijd een constante temperatuur en bij houtskool krijgt uw vlees een lekkere rooksmaak.

Tips bij het aansteken van de barbecue

 • Plaats aanmaakblokjes onder het houtskool of de briketten. Uw barbecue is op de juiste temperatuur wanneer de briketten of de houtskool helemaal grijs gekleurd zijn.
 • Strooi voor een extra rooksmaak houtsnippers of vuurkruiden over het vuur.
 • Zorg bij een gasbarbecue dat u de gasfles altijd rechtop naast de barbecue plaatst.

Het vlees marineren

U maakt uw vlees lekker mals door het op de juiste manier te marineren. De olie en de smaken uit de marinade trekken in het vlees waardoor u voorkomt dat het vlees vocht verliest. Het resultaat is sappig vlees met een heerlijke smaak.

Tips om uw vlees te marineren

Voor het beste resultaat raden wij u aan om de volgende tijdsduur aan te houden voor marineren:

Kip en varkensvlees:
Rund en lam:
Vis:
Hele vis met huid:
Groenten:

3 uur
5 uur
1 uur
2 uur
1 uur

 

 • Dep overtollige marinade met keukenpapier van uw vlees af om te voorkomen dat marinade in het vuur druipt. Dit kan vlammen veroorzaken.
 • Strooi nooit zout op het vlees. Zout trekt vocht uit het vlees waardoor het zijn sappigheid verliest.

 

Welke kruiden passen bij welk vlees?

Elke soort vlees heeft zo zijn eigen optimaal bijpassende kruiden. In de onderstaande tabel vindt u een aantal voorbeelden:

Rund Rozemarijn, salie, tijm en dragon
Varkensvlees Tijm, salie, rozemarijn en koriander
Kip Oregano, peterselie, basilicum en laurier
Vis Citroen, peterselie, dille en bieslook

 

Bereiding op de barbecue

Smeer het rooster van uw barbecue vooraf in met olijfolie om te voorkomen dat het vlees aan het rooster gaat plakken. Bij barbecueën is het belangrijk om geduld te hebben. Keurslager Klaver raadt u aan om het vlees langzaam te laten garen zodat u zeker weet dat het vlees gaar is aan de binnenkant.

Tips bij vlees bakken op de barbecue

 • Het beste resultaat krijgt u wanneer het vlees op kamertemperatuur is (18°C). Als u nog niet van plan bent het vlees te bereiden, bewaart u het bij voorkeur in de koelkast.
 • Leg vlees nooit in de zon
 • Gril het vlees dat de meeste hitte nodig heeft als eerste. Voorgegaarde producten bakt u als laatste.
 • Kip en varkensvlees moeten voordat u het eet altijd helemaal gaar zijn.
 • Gebruik altijd een tang om het vlees om te keren zodat de sappen in het vlees bewaard blijven.
 • Ontstaan er vlammen? Blijf rustig en doof het vuur met zand of bloem, niet met water.
 • Wrijf tijdens het barbecueën het rooster in met een halve citroen om smaken te neutraliseren. Dit is vooral handig als u net vis gegrild heeft.

Het schoonmaken van de barbecue

Uw barbecue is het makkelijkst schoon te maken wanneer het rooster nog heet is. Het vuil laat eenvoudig los door het rooster in te wrijven met een halve citroen. Met een staalborstel haalt u het vuil vervolgens makkelijk weg.

Tip voor de schoonmaak van uw barbecue

 • Geen tijd om uw barbecue direct schoon te maken? Leg het rooster dan een nachtje in het gras of wikkel het rooster in natte kranten. Door het vocht weekt het vuil los, waardoor u het de volgende dag makkelijk verwijdert.

Hoeveel vlees heeft u nodig?

Gemiddeld rekent u per persoon ongeveer 4 à 5 stukjes vlees en/of vis, een kwart stokbrood en 200 gram salade.

 

Barbecuepakketten van Keurslager Klaver

Bij Keurslager Klaver heeft u keuze uit diverse barbecuepakketten. We hebben vleespakketten voor ieders smaak en we houden rekening met eventuele dieetwensen. Naast de barbecuepakketten heeft u ook keuze uit diverse salades, sauzen en stokbrood voor bij uw barbecue. Bovendien kan Keurslager Klaver alle benodigdheden zoals borden, tafels en partytenten leveren om uw barbecue tot een succes te maken.

Organiseert u een barbecue en wilt u meer weten over onze mogelijkheden? Wij denken graag met u mee. Het is mogelijk om direct een offerte aan te vragen. Heeft u nog vragen of wilt u graag meer informatie? Neem telefonisch contact op met onze vestigingen in Dronten of Lelystad of stuur een e-mail naar info@klaver.keurslager.nl.

 

Klaver Keurslager Lelystad

Klaver Keurslager Dronten

Klaver, Keurslager

Het Ruim 32
8251EN Dronten
0321312615
0321318044

Openingstijden

maandag 10:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten