Maak van iedere barbecue een groot feest met onze barbecue tips. Lees onze BBQ tips over marineren, grillen en het schoonmaken van uw barbecue.
Er zijn twee manieren om te barbecueën: op gas, of op briketten of houtskool. Een gasbarbecue is snel warm, maar met deze barbecue krijgt u geen rokerige smaak aan uw gerechten. Bij briketten heeft u langere tijd een constante temperatuur en bij houtskool krijgt uw vlees een lekkere rooksmaak.
U maakt uw vlees lekker mals door het op de juiste manier te marineren. De olie en de smaken uit de marinade trekken in het vlees waardoor u voorkomt dat het vlees vocht verliest. Het resultaat is sappig vlees met een heerlijke smaak.
Voor het beste resultaat raden wij u aan om de volgende tijdsduur aan te houden voor marineren:
Kip en varkensvlees:
Rund en lam:
Vis:
Hele vis met huid:
Groenten:
3 uur
5 uur
1 uur
2 uur
1 uur
Elke soort vlees heeft zo zijn eigen optimaal bijpassende kruiden. In de onderstaande tabel vindt u een aantal voorbeelden:
Rund | Rozemarijn, salie, tijm en dragon |
Varkensvlees | Tijm, salie, rozemarijn en koriander |
Kip | Oregano, peterselie, basilicum en laurier |
Vis | Citroen, peterselie, dille en bieslook |
Smeer het rooster van uw barbecue vooraf in met olijfolie om te voorkomen dat het vlees aan het rooster gaat plakken. Bij barbecueën is het belangrijk om geduld te hebben. Keurslager SuyderSee raadt u aan om het vlees langzaam te laten garen zodat u zeker weet dat het vlees gaar is aan de binnenkant.
Een andere veelzijdige BBQ tip is het gebruiken van aluminiumfolie. Hiermee laat u het vlees langzaam garen, zonder dat de buitenkant verbrandt. Door aluminiumfolie onder het vlees te leggen zorgt u voor een algehele garing. Daarnaast vangt het folie de marinade en het vet op.
Voorkom dat u uw familie en vrienden geen rauw vlees serveert. Snij daarom altijd een stuk vlees doormidden om vast te stellen dat het gaar is. Doe dit in ieder geval bij kip en varkensvlees.
Wanneer u al enige tijd barbecuet met houtskool of briketten, dan zult u merken dat deze langzaamaan opraken. Zijn ze bijna op, maar bent u nog niet klaar met barbecueën? Vul de hoeveelheid op de barbecue dan regelmatig aan. Zo warmen ze snel op, omdat de oude kolen nog warm zijn. Zo hoeft u niet te wachten tot de barbecue weer op temperatuur is.
Uw barbecue is het makkelijkst schoon te maken wanneer het rooster nog heet is. Het vuil laat eenvoudig los door het rooster in te wrijven met een halve citroen. Met een staalborstel haalt u het vuil vervolgens makkelijk weg.
Geen tijd om uw barbecue direct schoon te maken? Leg het rooster dan een nachtje in het gras of wikkel het rooster in natte kranten. Door het vocht weekt het vuil los, waardoor u het de volgende dag makkelijk verwijdert.
Gemiddeld rekent u per persoon ongeveer 4 à 5 stukjes vlees en/of vis, een kwart stokbrood en 200 gram salade.
Wanneer u bovenstaande barbecue tips volgt, zult u gegarandeerd genieten van een succesvolle en smaakvolle BBQ.
Bij Keurslager SuyderSee heeft u keuze uit diverse barbecuepakketten. We hebben vleespakketten voor ieders smaak en we houden rekening met eventuele dieetwensen. Naast de barbecuepakketten heeft u ook keuze uit diverse salades, sauzen en stokbrood voor bij uw barbecue. Bovendien kan Keurslager SuyderSee alle benodigdheden zoals borden, tafels en partytenten leveren om uw barbecue tot een succes te maken.
Organiseert u een barbecue en wilt u meer weten over onze mogelijkheden? Wij denken graag met u mee. Het is mogelijk om direct een offerte aan te vragen. Heeft u nog vragen of wilt u graag meer informatie? Neem telefonisch contact op met onze vestigingen in Dronten of Lelystad of stuur een e-mail naar info@suydersee.keurslager.nl.
SuyderSee Keurslager Lelystad
SuyderSee Keurslager Dronten
Altijd maar op zoek naar nieuwe technieken en manieren om vlees te grillen? Of wilt u uw barbecuefeest naar een hoger niveau tillen?
Dan adviseren wij u graag over het grillen met een Kamado of een Shichirin.
Er zijn talloze bereidingswijze mogelijk op een Kamado of Shichirin zoals bakken, braden, direct & indirect grillen. En alles kunt u tot op de graad nauwkeurig regelen.
Wilt u meer weten over de Kamado of Shichirin of wilt u graag advies over verschillende bereidingen van het vlees?
Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!