Klaver, Keurslager

Porc d'Or varkensvlees

Porc d’Or is de naam die staat voor welzijn voor de dieren en gezondheid voor de mens, dier en omgeving. Wij hebben ervoor gekozen te werken met varkensvlees van Porc d’Or. Eerlijk varkensvlees van een bijzondere kwaliteit én met een heerlijke volle smaak!

Ontstaan van de Porc d’Or varkens

De Porc d’Or varkens zijn ontstaan uit de vraag naar varkensvlees met garanties. Kwaliteit, smaak en prijs zijn niet meer de enige aankoopargumenten voor u als consument. Verantwoord en duurzaam vlees, zorg voor de dieren en herkomst van het product zijn belangrijke aspecten. Porc d’Or varkens groeien op bij kleinere familiebedrijven en het is dus zuiver Nederlands varkensvlees. Niet biologisch, maar toch meer aandacht voor het dier en milieu.

Porc d’Or varkenshouders
Alle Porc d’Or varkenshouders kiezen voor duurzaam en verantwoord ondernemen. Door een doordachte stalinrichting en zorgvuldig management is  het energieverbruik lager van de Porc d’Or-varkenshouder. Ook de ammoniak- en mineralenuitstoot zijn lager. In de loop der tijd zijn de eisen steeds verder aangescherpt en aangevuld. Voorbeelden hiervan zijn het beperken van de uitstoot  van andere broeikasgassen en zware metalen.

Wat betekent dit voor u?

Bij ons bent u verzekerd van een uitstekende kwaliteit varkensvlees. Het is rijk van smaak, botermals en vooral erg lekker. En met het kopen van dit varkensvlees draagt u ’n steentje bij aan het milieu en het welzijn van de Porc d’Or varkens.

Hier staat Porc D'or varkensvlees voor
Het is malser, lekkerder en we weten waar het vandaan komt. Onze varkens zijn grootgebracht op het zelfde  familie bedrijf als waar ze geboren zijn. De varkenshouderijen zijn allemaal gevestigd in Noord Oost Nederland.  Onze varkenshouder brengt zijn varkens groot met respect voor het dier en het milieu. Dit is niet vrijblijvend, alle deelnemende bedrijven worden jaarlijks gecontroleerd door Producert, op de afspraken die we hebben gemaakt over kwaliteit, het dierenwelzijn en duurzaamheid.

Het voer voor onze varkens willen we ook zoveel mogelijk laten telen bij akkerbouwers in Noord Oost Nederland. Uiteraard op akkers die vruchtbaar worden gehouden met mest van de Porc  D’Or varkenshouders.  Op deze wijze zijn we gezamenlijk in staat om exclusief met onze ambachtelijke slagers en de betere restaurants in Noord Oost Nederland een prachtig product te leveren. Deze ontwikkeling geeft tevens  een impuls aan de werkgelegenheid in Noord oost Nederland.

Kijk voor meer informatie over Porc D'or op de website van Porc D'or

Waardige leefomstandigheden voor de varkens

Alle varkens beschikken permanent over vers drinkwater en afleidingsmateriaal. Ook worden de boerenbedrijven begeleid door  dierenartsen en andere deskundigen. Dit alles om de garantie te geven dat de Porc d’Or varkens vrij zijn van castratie,  onjuiste voeding, pijn, verwonding en ziektes. waardoor de dieren een hoge gezondheidsstatus houden. Constante aandacht dus om de dieren topfit te houden.

Klaver, Keurslager

Het Ruim 32
8251EN Dronten
0321312615
0321318044

Klaver, Keurslager

Kempenaar 01- 50a
8242BA Lelystad
0320233660

Openingstijden Dronten

maandag 10:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 20:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten

Openingstijden Lelystad

maandag 10:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten