Snel naar
Inhoud

Hollands rundvlees

Raszuiver rundvlees

U laten genieten van een heerlijke malse biefstuk, of van een mooie entrecoĢ‚te. Dat is onze uitdaging als kwaliteitsslager. Het is ons vak vlees met smaak voor u te selecteren en voor te bereiden.Vlees van de beste kwaliteit en van goede komaf. In Twente werkt een aantal boeren met eenzelfde passie voor goed vee en vlees. Daar selecteren wij ons mooiste rundvlees.
Het vlees is afkomstig van runderen die speciaal gefokt en gemest worden om de kwaliteit van hun vlees.

Smaak en kwaliteit

Dan moet u denken aan runderen als de Blonde d’Aquitaine, van oorsprong afkomstig uit Zuid-Frankrijk, en de Belgische Blauwe. Runderen die met hun fijne huid en forse bespiering de beste kwaliteit vlees geven. In de gastronomie van Frankrijk krijgt het Blonde d’Aquitaine-vlees zelfs de hoogste waardering.

Basisbereiding van een sappige, malse biefstuk

Voor een optimale smaak is het belangrijk dat het vlees op kamertemperatuur is.
Strooi of maal peper en zout over de biefstuk. Smelt in een koekenpan met een dikke bodem een weinig boter of olijfolie en laat deze goed bruin worden.
Bak de biefstuk aan beide zijden ongeveer 2 minuten. Neem de biefstuk uit de pan als hij mooi bruin is. Smelt eventueel in de pan nog een klontje boter, laat ook deze bruin worden en maak de jus af met water of room. Serveer de jus apart van het vlees. Eet smakelijk!